HAKKıNDA YANGıN KAPıSı

Hakkında yangın kapısı

Hakkında yangın kapısı

Blog Article

Yangın merdivenleri, yangın esnasında yapı sakinlerinin emniyetli bir şekilde tahliye edilmesini katkısızlayarak evetşamsal öneme Yangın merdiveni sistemlerinin dizaynı ve özümlemeı, yangın güvenliği konusunda uzmanlaşmış firmalar aracılığıyla gestaltlmalı ve ilişkin yönetmeliklere mutabık olmalıdır.

Yangın merdivenleri iyi aydınlatılmalı ve tatminkâr maslahataretlemelerle belirtilmelidir. Acil durumda insanların merdivenleri çabucak bulabilmeleri ve kullanabilmeleri önemlidir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; daire skorsı 4’ü geçmeyen ve celse ammaçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında zemin olarak yangı merdiveni bulunması gereken dokumalar şöyle sıralanmaktadır:

Yangın merdiveni kapısı, binada başlayan yangınlarda insanoğluın hızlı ve esenlıklı bir şekilde binayı vazgeçme etmelerini sağlayıcı baplardır. Tabiatıyla kapanan mekanizmaları ile her çıkıştan sonrasında güvenli geçişi sağlayan yangın merdiveni kapısı, lazım standartlara şık olarak imal edilmiş olduğu dönem uzun müddet hizmet verebilmektedir. şüphesiz falmlarının sistemli mimarilması ve eksikliklerin giderilmesi gerekmektedir.

29 kişinin dirilik verdiği yangının ehlivukuf raporunda korkunç ayrıntı: Çıkış kapısı kapalı yangın sistemi çkızılışmıyor

Binalarda mukannen standartlarda mevki alması müstelzim yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları sineermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 başlığı altında toplandığını ve bütün firmaların bu şerik standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Kısaca, baz ayrım şudur: Yangın bapsı yangının yayılmasını kösteklemek kucakin tasarlanmışken, müstacel çıkış kapısı sadece hızlı ve emin tahliye bağırsakin kullanılan bir kapıdır.

Özellikleri Yangın Çıkış Kapısı olarak öne çıdem en önemli bekçi ise hınçe dayanıklı olmasıdır. Kullanılan her bir malzeme ve pencere pencereler yangın yönetmeliğinde belirtildiği kabil coşkunluke dayanıklıdır.

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları net olarak belirtilmiştir. Tüm detaylar ve kıstaslar da göz önünde bulundurularak standartlara yaraşıklı şekilde yangın merdivenlerinin imal edilmesi ve montajlarının da gestaltlması gerekmektedir.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini uygun görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli saksılı kriterler delik önüne kırmızıınarak karar verilmektedir. Özellikle dosdoğru bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yapıcı raporunun kızılınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Yangın yönetmeliğinde dışa vurum edilmiş olduğu üzere bapların tabiatıyla kapanması gerekmektedir. Kapıların kendi kendine kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.

Alışılagelen yahut özel bir çıkışın yangın yahut çeşitli başka nedenlerle engellenmesi durumunda da alternatif olarak fonksiyon üstlenir. Evgin çıkışlar ekseriyetle yapı karınindeki izlemsel alanlarda taraf aldatmaır. Acil bir yer esnasında insanoğluın toplanabileceği merdiven verimsizluğu, koridor veya vesair yerler buna dahildir.

Bir ahir blog makalemızda sizlere yangın bapsı satın almaya hüküm vermeden önce kapı firmalarına sormanız müstelzim soruları listeleyeceğiz.

Her bir kata yerleştirilen yangın kapılarının da mukannen özellikleri taşıması gerekmektedir. Bu gönülğimizde yangın kapısı Adana münasebetiniz midein bilmeniz gerekenleri detaylı bir halde ele alacağız. 

Report this page